Dít dragen BOVAG en BOVAG-ondernemers bij aan duurzaamheid!   

Laatste update 26 november 2021 Leestijd: 2 min

Dat het mkb verantwoordelijk is voor miljoenen banen en miljarden aan toevoegde waarde in Nederland is voor velen bekend en blijkt uit onderzoeken. Maar ondernemers dragen ook bij aan verduurzaming. BOVAG heeft - aan de hand van de mondiale Sustainable Development Goals (SDG's)- in kaart gebracht hoeveel BOVAG-ondernemers en BOVAG al daaraan bijdragen. En dat is al indrukwekkend veel. 

Het resultaat is een mooi overzicht, waar ondernemers hun voordeel mee kunnen doen. Steeds meer partijen vragen namelijk om aan te tonen wat uw bijdrage is aan een betere wereld. Denk aan banken, verzekeraars en klanten. Let wel: dit is wat BOVAG betreft een start, een basis waarop BOVAG en BOVAG-leden verder kunnen bouwen. Want al gaat het goed, er is ook nog een wereld te winnen. 

Bert de Kroon, namens BOVAG, lid van het hoofdbestuur van MKB Nederland: “Er komt een aanscherping van EU regelgeving die nu nog alleen grote bedrijven, banken en verzekeraars verplicht te rapporteren over duurzame bedrijfsvoering, maar men is al bezig om deze verplichting ook te laten gelden voor mkb bedrijven. En werkt u in een keten voor grote rapportage plichtige bedrijven, dan zult u nu al meer vragen kunnen verwachten. Daar helpen we u bij, onder meer met dit mooie SDG-overzicht.  Daarnaast zetten we samen met MKB Nederland in op een praktisch tool voor MKB-ondernemers.” 

Lees meer over SDG:

Download

Download hieronder het SDG-overzicht:

Luister ook:

De podcast Duurzaamheidsvitaminen met algemeen directeur van BOVAG Peter Niesink.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring